flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: c. Катерина
Сьогодні знову зустрічаємося з Марією. Знову приймаємо важливе для нас запрошення, бо це саме вона, Матір Божа просила щоб ми серед наших щоденних справ знаходили час і для Неї. Святий Духу, це Ти, Найсвятіший приготовлював Діву на матір вибрану, це Ти її провадив, виховував, вчив розуміти, роздумувати і носити у своєму Непорочному Серці Слово Боже.
cana2
Просимо Тебе, прийди до нас! Відрікаємось усякого зла і відкриваємо серця наші на Твоє натхнення. Хочемо прийняти Твої дари як Найсвятіша Діва. Матінко Ісуса, мудра Діво, хочемо слухати Тебе. Дякуємо за те що дозволяєш нам роздумувати над Твоїм життям – життям для Ісуса, з Ісусом, і через Ісуса. Непорочне Серце Марії, хочемо цей час провести з Тобою.
Маріє, ми бачили Тебе у хвилині Благовіщення, в такій інтимній події. Це для нас так важливо – Ти розмовляєш з ангелом, відповідаєш на запрошення Бога, який хоче бути так близько Тебе! У зустрічі зі св. Єлизаветою бачимо як Ти молишся. Божа благодать дозволяє нам бути свідками Твого духовного піднесення, почути Твою найбільш особисту молитву, почути Твої думки. Ти говориш про Бога і про своє покликання – про те що тебе переповнює. А сьогодні ми бачимо Тебе зовсім в іншій ситуації, Ти серед людей, в своєму щоденному оточенні, серед сусідів, знайомих і родичів. Тебе разом з Ісусом запросили на весілля, ви знаходитесь у великому натовпі. У ситуації, яка трапилась на весіллі, нас дивує Твоя делікатність, вразливість і спостережливість. Зазвичай люди не переймаються проблемами інших, яких можна уникнути. А з іншої сторони можна би було просто сказати: “ Що тут такого! Немає вина. Нічого страшного, але ж воно було. Господарі старалися… а зараз важливо думати чи буде пара молода щаслива, молитися за них…” Дивуєш нас Маріє! Переймаєшся тим, що по суті є другорядним. Займаєш собі час тим, що немає великого значення. Тим більше ідеш з цією проблемою до Ісуса. Знаючи Ісуса, що Він прийшов у світ, як Спаситель, щоб рятувати нас від наших гріхів ідеш і кажеш : “ У них немає вина ”. Дивуєш нас Маріє! Зрозуміли б Тебе, якби помітила каліку, хвору матір когось з гостей… це ж буде перше чудо Ісуса, яке побачать Його учні! Хочемо звернути увагу і на те, як саме просиш. Який спосіб чи метод застосовуєш, щоб переконати Ісуса. Ми так звикли і полюбили звертатися до Бога вже добре заученими молитвами. З охотою їздимо навіть далеко, щоб побачити місце якогось чуда. Переказуємо одна одній форми вислуханих прохань, цінуємо новенни, які “ допомагають “. А Твоя заступницька молитва така : ” Вина не мають ”. Це все. Ти впевнена, що цього вистачить, і тому не переконуєш Сина, не роз’яснюєш, не розповідаєш і не натискаєш. Ти знаєш Ісуса і знаєш, що більше нічого не треба. Бачиш іншу, глибшу проблему. Знаєш, що Ісус любить і хоче співпраці зі сторони людини. Так як ангел хотів Твоєї згоди і запитував Тебе про співпрацю, відкритість Твого серця, так само і тут потрібна згода і зусилля серця і рук. В допомозі людям свого Сина Ти не сумніваєшся, навіть у такій не дуже важливій справі. Однак тут є інша сторона і Ти материнським серцем відчуваєш, що треба діяти, дуже виразно, дуже конкретно вимагаючи і цим вказувати і вчити людей як треба поступати з Ісусом, щоб отримати допомогу. Пам‘ятаємо Твої виразні і конкретні слова: ” Зробіть усе, що лише вам скаже “.
Посереднице наша! Ми повинні добре роздумувати над цим словами. Це єдині слова з усієї Євангелії скеровані до людей. Раніше ти говорила до ангела, до самого Бога, прославляєш Господа в присутності Єлизавети. І лише раз, цей один раз Ти говориш до людей.
Матінко, ми дуже багато говоримо до Тебе і Ти ласкаво дозволяєш нам на це. Ми впевнені, що Ти завжди нас слухаєш. Та зараз Ти говориш до нас. Чи ми слухаємо? Ти стараєшся бути посередницею між Сином і нами. Йому вистачає тільки сказати про проблему, а нам, як бачимо, треба обов‘язково роз‘яснити, що те, що від Нього чуємо і те, що Він від вимагає є справді важливе, потрібне. А правда є така, що зусилля, яких від нас очікує Спаситель є дійсно необхідні. Так треба.
Непорочна Діво, веди нас. Хочемо бути близько Твого Найчистішого Серця. Нехай Твоє Непорочне Серце навчає моє серце. Нехай Твоє Серце затріумфує у моєму серці. Амінь.
Просимо Божого Духа, Наймилішого з гостей, щоб очищав нас через молитву і Пресвяті Таїнства, щоб давав нам Свої дари. Щоб нас формував, і таким чином наші серця ставали подібними до Твого Непорочного Серця, яке вірить Богу, звеличує Бога, довіряє Йому і любить.
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити