flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

 
Фрагмент Євангелія, який ми слухали (пор. Йн 29, 19-31), говорить нам про місце, про учня і про книгу. Місцем події є те, де перебували учні в Пасхальний вечір: про нього лише сказано, що двері були зачинені (в. 19). Минуло вісім днів, а учні ще перебували в цьому домі, а двері надалі були зачинені (в. 26). Ісус входить в це місце, стає посередині і приносить свій мир, Святого Духа і відпущення гріхів : одним словом - милосердя Бога. У цьому зачиненому місці сильно розноситься заохочення, яке Ісус скеровує до своїх учнів: "Як Отець Мене послав, так і Я вас посилаю" (в. 21).
propowid papy


«Перебувати в Бозі та в Його любові, щоб звіщати словом і життям воскресіння Ісуса, свідчачи єдність між нами та любов до всіх. Саме так чинили чотири проголошені сьогодні святі, – сказав Папа Франциск під час канонізаційної Святої Меси на площі Святого Петра. – Їхній світлий приклад ставить запитання і перед нашим християнським життям: яким чином я є свідком воскреслого Ісуса? – слід поставити собі таке запитання! Як перебуваю у Ньому, як живу в Його любові? Чи здатний я “сіяти” в родині, в середовищі праці, у своїй спільноті, насіння тієї єдності, яку Він нам дарував, уділяючи її нам із життя Пресвятої Тройці?».

AFP4177499 Articolo

 
 
Затворницьке життя не є втечею, але полем боротьби, відкритим на світ; кожна черниця повинна бути «іконою» Церкви, а богопосвячені особи та єпископи повинні співпрацювати задля того, щоб творити «гармонію в Церкві». Такими думками поділився Папа Франциск з богопосвяченими особами Римської дієцезії, зустрічаючись з ними у суботу, 16 травня 2015 р., з нагоди Року богопосвяченого життя. Зустріч відбулася у формі свідчень представників різних форм посвяченого життя, які поставили свої запитання, на які відповідав Святіший Отець. 
REUTERS803628 Articolo
 
Дорогі сестри і брати в богопосвяченому житті!
Пишу до вас, як Наступник Петра, якому Господь доручив завдання стверджувати у братів вірі (пор. Лк 22,32), але також звертаюся до вас як ваш брат, що, як і ви, посвятився Богові.
Разом дякуймо Отцеві, Який покликав нас слідувати за Ісусом у повному прийнятті Його Євангелія і в служінні Церкві, та влив у наші серця Святого Духа, Який є джерелом нашої радості, щоб свідчити усьому світові Божу любов і милосердя.
 
Оновлення богопосвяченого життя відбувається через послух і через здатність прислухатися до старших. Таку думку в світлі євангельської розповіді про жертвування Ісуса у храмі висловив Папа Франциск, проповідуючи під час Святої Меси з нагоди ХІХ Дня богопосвяченого життя, яку він очолив 2 лютого 2015 р., в урочистість Стрітення Господнього, в базиліці Святого Петра у Ватикані.