flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: с. Рената
Voznesinnia 01
 
Перша собота місяця - це час спеціально приготований для нас, вказаний нам через Марію, яка супроводжує нас у розарієвій духовності. Ми прийняли запрошення Її Непорочного Серця, щоб вчила нас серцем прийняти Євангеліє.  Життя Ісуса і Його матері, так важливе для нас всіх. З’єднаймо наші серця з Непорочним Серцем Матері, щоб в Ньому знайти хвилину відпочинку та розради. Дозвольмо себе потішити і зміцнити в дорозі.
Духу Святий, Твої дари формували і творили Непорочне Серце Марії, Ти найкраще знаєш таємниці Її життя, навчай нас, веди та виховуй наші серця, відкривай на радість і святість. Ти завжди даєш подарунки. Обдаруй нас, нехай Твій мир наповнить наше життя. Не дозволь Духу Святий нам загубитись в страхах і сумнівах, почуттях провини. Вкажи нам пробачаюче Милосердя Боже і Божу волю. Духу ласки і мудрості, веди нас, відкривай наші очі і вуха. Допоможи нам, Господи, йти за Тобою і вчитися від Непорочного Серця Матері слухати і любити Тебе. Ще так багато треба нам вчитись від Марії, Її віри, послуху, терпеливості. Непорочне Серце Марії хочемо Тебе слухати і вчитися від Тебе. Будь з нами, покажи нам Ісуса.
Сьогодні ми запрошені до роздумів над чудовою тайною святого розарію. Вознесіння Ісуса до неба було надзвичайною подією. «Вивівши їх за місто до Витанії, Він підняв свої руки і поблагословив їх. І сталося, що коли благословляв їх, Він віддалився від них і почав підійматися на небо» (Лк 24, 50-51). Христос возноситься до неба, але це не означає, що ми залишаємося самі. Так само, як тоді, понад дві тисячі років тому, Ісус пообіцяв апостолам, що залишиться з ними до «кінця віків», так само Він залишається з нами. Це є великий дар, це особливе Боже благословення, яке Бог Отець дає нам через свого Єдинородного Сина в силі Святого Духа. Вознесіння Ісуса наповнює нас радістю і надією. Ісус залишився з нами, провадить нас дорогами цього земного життя до життя вічного, Він прагне зустріти нас у царстві Божої слави.
На Оливній горі зібралися апостоли, Пречиста Діва Марія та Ісус Христос. Наш Спаситель попрощався з усіма, поблагословив їх і "вознісся на Небо й возсів праворуч Бога. Вони ж пішли й проповідували всюди, а Господь допомагав їм та стверджував слово чудесами, які його супроводили" (Мк 16,19-20). Апостоли після Вознесіння Ісуса, розійшлися по цілому світу, щоб проповідувати Євангеліє. Цього ж очікує від кожного з нас Спаситель: ми повинні втілювати у своє життя Слово Боже. Не вистачить стояти й вдивлятись в небо. Треба щоденно розпізнавати, до чого мене Бог кличе сьогодні й вірно йти за Ним. Разом з Марією нам потрібно просити про дари Святого Духа для вірного виконання свого покликання, про розпізнання нашого місця в Церкві, нашої місії, нашої відповідальності.
На Оливні горі почалися Твої терпіння за нас, о Ісусе. І з цієї гори Ти вознісся на Небо. Допоможи мені часто думати про Небо, вічну Батьківщину. О Ісусе, Ти вознісся на небо, щоб приготувати нам місце. Вчини, щоб ми гідно наслідували Твоє земне життя та змогли радіти з Тобою в Небі. Духу Святий зміцнюй нас в дорозі до неба, щоб ми вже тут жили небом, вносили солодкість Твоїх дарів у наші домівки.
О Непорочна, довіряємось Твоїй терпеливості, це Ти пройшла різні важкі дороги, стільки досвідчень, болі. Знаєш час мовчання і дозрівання. Веди нас, зміцнюй, не дозволь нам ховатись перед нашим покликанням, проси з нами про міць Божого Духа, про Його дари для нас. Вчителько наша, веди нас до Ісуса. Хочемо як Ти, о Непорочна, вірити, любити і надіятись.

Додати коментар


Захисний код
Оновити