flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

«Нехай душа Марії буде в кожному з нас, щоб славити Господа.
Нехай дух Марії буде в кожному з нас, щоб тішитись в Господі»
Св. Амвросій.
Сьогодні перша субота місяця, перша субота року. Це особливий для нас день. Багато справ нас непокоїть, багато є потреб, прагнень, страхів, думок. Та залишмо їх на хвилину,довірмо їх Божому милосердю, довірмо їх Непорочному Серцю Марії.
 
mystery 2
 
Святий Духу Ти так чудесно сформував повну благодаті матір Спасителя, Матір Предвічну, Її Непорочне Серце на образ Найсолодшого Серця Ісуса – згідно з Волею найласкавішого Отця. Веди нас, Духу Вогню, Духу Жару, Маріїною дорогою до Ісуса – приятеля грішників.
Найсвятіша Діва, Пані, Предивна Мати! Приходимо сьогодні, в першу суботу місяця, до Тебе, і хочемо з Тобою роздумувати над Твоїм і над нашим життям.
Наша Мати, Ти є Непорочною, ми ж – грішні. Ти є непохитна, ми ж - постійно падаємо в погані звички. Ти бачиш лише красу і доброту Бога, ми – багато спокус на нашій дорозі.
Будь з нами, провіднице Святих, Мудра Пані, і покажи нам Своє Милосердне Серце!
Нещодавно ми переживали Боже народження, велику Таємницю Бога, Найчистішої Матері і нас самих. Наш Бог не є Богом далеким. Він захотів жити з нами в серці і тілі Найсвятішої, найкращої, – бо Божої Матері.
Сьогодні знову хочемо приблизитись до таємниці Зустрічі Ісуса з Непорочної Матері, св.. Йоана Хрестителя, св.. Єлизавети… Чи може нам здається, що знаємо все про цю таємницю? Придивімося їй ще раз.
Марія приносить у дім Єлизавети радість . Св. Йоан вперше порушується у лоні матері, даючи цим чіткий знак. Св. Єлизавета приймає молоду родичку з вірою. З. захватом, з задоволенням, з почуттям великого дару.
Ця подія дуже важлива для Марії – від перших хвилин Вона є прийнятою у своєму покликанні як Мати Спасителя, – з цілою щирістю, сердечністю, вірою і покорою.
Читаємо, що Марія залишалася у Єлизавети близько трьох місяців. Таке щире затишшя дому, спільнота молитви і віри, таке щедре і гарне приготування Марії на час наступних Таємничих подій – божого народження в чужому для неї місці, загроза життю Дитини, втеча, життя в чужому краї…
Ця зустріч дає нам можливість пізнати молитву Непорочного Серця Марії. Пригадаємо слова Марії під час таких важливих у Її житті подій, і візьмемо їх собі як повчальні.
«Величає Душа моя Господа»
«Радіє дух мій в Бозі, спасі Моїм»
«Предивні діла вчинив мені Всемогутній»
За все дякує, звеличує, тішиться Господом, ні про що не просить,роздумує і переживає – що Бог зглянувся, що є Милосердним, Всемогутнім, Ласкавим.
Споглядаймо на Марію. Її Непорочне Серце стає живим Ковчегом Завіту, який несе у Собі Христа. Як жива Монстранція, як жива, найкраща Дарохранительниця. Приймімо цю Таємницю до свого серця, ми ж так же приймаємо Ісуса Спасителя світу серцем, душею і тілом. Ми також. Як Марія, отримуємо Божого Духа і Його дари у Святому Хрещенні, в моменті Миропомазання і відновленні хрестильних обітниць.
Щиро відкриваймося перед Господом. Просімо, щоби нас обновив Своєю міццю. Подивімося на Марію. Ось Людина відкрита на Бога, відкрита на людей. Яка несе найбільшу радість – Ісуса!

Додати коментар


Захисний код
Оновити