flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Понеділок, 18 листопада 2013, 19:51 Автор: Achior
Таємниця II радісна
Відвідини Святої Єлизавети

О Маріє, Царице і Мати! О Непорочна Пречиста Мати Слова! Хочу бути з Тобою, тривати перед обличчям Бога Живого, відкриватися на Його люблячу присутність.
Духу Святий, Утішителю! Дай нам світлі очі нашого серця,відкрий їх на заклик Фатімської Пані про вірну практику перших субот місяця і винагороджу вальне Святе Причастя, так як того бажає сама Непорочна. Сестра Луція, довіряючи обітницям Діви Марії, писала в одному з листів: «Мати Божа обіцяла відвернути жах війни, якщо цей молебень буде розповсюджено і практиковано. Мир або війна – це залежить від молебню до Непорочного Серця, від посвячення, від нашого ревного виконання прохання Матері.

Ключем до тривалого миру на світі є спасіння душ через покуту і молитву на розарію, молебень перших субот місяця, сповідь, винагороджу вальне Святе Причастя. Дорога Непорочної Діви – це дорога послуху; Вона йде в світ, до потребуючої людини, до своєї родички Єлизавети. Вирушає поспіхом,бо знає,що тільки віддавшись у розпорядження Бога, а не роблячи по-своєму, бере участь в спасінні світу. Є Жінкою Надії,бо вірить в Божі обітниці і очікує спасіння Ізраїля. Є Жінкою Віри: « Блаженна Та, що повірила», – сказала Їй Єлизавета (пор. Лк 1,45). Величання Марії – портрет Її душі – тканий з ниток Святого Письма,з ниток Божого Слова. Слово Боже стає Її словом, а Її слово народжується з Божого слова. Є Жінкою, що любить.
Марія ввійшла до дому побожного Захарії, от тільки в живе Слово він не міг повірити. Не повірив, що Бог може змінити Його життя, що Слово спроможне його перетворити. Стільки міці Святого Духа, що заворушилося дитятко в лоні Єлизавети. Свята Марія – повна благодаті, повна Слова. Якщо будемо жити Словом, то Христос через віру оселиться в наших серцях, і отримаємо повноту Бога. Діва Марія передала Єлизаветі щось нечуване: Любов, яку носила під серцем…і Дух Святий сповнив Єлизавету. Гіацинта, Франциск і Луція прийняли від ангела під час його об’явлення Святе Причастя. Уділяючи Луції Причастя, а вміст келиха Гіацинті і Францискові, ангел сказав: «Прийміть Тіло і Кров Ісуса Христа, жахливо зневаженого через невдячних людей. Винагороджуйте за їхні гріхи і потішайте вашого Бога».
Сам Ісус підтверджує: «Я – хліб життя. Хто приходить до мене – не голодуватиме; хто в мене вірує – не матиме спраги ніколи» (Йо 6,35).
Як приймаю Ісуса в Причасті? Якою є постава мого серця? З яким наміром приступаю до Святого Причастя?Божа Матір, наша Мати і Цариця, просить, щоб в першу суботу місяця це було винагороджувальне Причастя за зневаги, блюзнірства та гріхи наші і цілого світу. Чи відмовлюсь? Що не дозволяє мені йти за голосом Діви Марії до кінця? А може, хтось мене стримує, спокушує чи знеохочує? Легковажу прохання Матері Відкупителя, прохання Марії Діви? В хвилині тиші віддаймо все це люблячому Серцю Непорочної.
Мати нашої радості, дай нам Твої очі,щоб ми бачили не тільки терпіння і смерть, але й світло Воскресіння. Дай нам Твоє Серце,щоб ми могли любити і служити навіть у моменти випробувань. Твоєю міццю є добро, Твоєю працею – служіння. Повна святої радості, Ти поспішаєш через гори Юдеї, щоб дістатися до своєї родички Єлизавети, і стаєш іконою майбутньої Церкви, що несе в своїм лоні через гори історії надію світу».

Додати коментар


Захисний код
Оновити