flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: с. Катерина Антонєвська

О Маріє, Пречиста, Земле Свята, Ковчег Бога з Людьми, Прекрасна Пані Фатімська – витай! О Маріє! Заслухана в Слово! Веди нас до Ісуса!
Прагнемо сьогодні в чергову першу суботу 2013 року в дусі винагородження і відшкодування, так як просиш, о Мати Наймиліша, товаришувати Тобі і вдивлятися через Тебе в Ісуса, «і робити все, що тільки Він скаже». Прагнемо роздумувати над другою таємницею світла: таємницею об'явлення слави Ісуса на весіллі в Кані Галилейській. Віддаючись Твоєму Непорочному Серцю, довіряючись слову Бога, живучи в Його присутності – відкриваємо до кінця наші серця на прихід слова, яке є живе, діяльне, перемінює. Ти Мати Предивного Слова, вчиш послуху Ісусові, щоб ми зробили те, що нам скаже. Прагнемо вслухатися в слова Ісуса, щоб пізнавати волю Бога і її виконувати, і так ставати «матір'ю і братами Ісуса».

«На третій день…» (Йо 2,1 – 11). Вдивляючись в Ісуса бачимо,що мусить розпізнавати волю Отця, шукати тієї волі. Коли Марія говорить: Вина не мають – Ісус відповідає, що не надійшла ще Його година, ця година, то хрест. Початок чудес – це вхід на дорогу хреста. Однак коли Марія звертається до слуг – ніби не чула відповіді Сина – Ісус починає діяти. Розпізнає, що тепер надійшов вже час. Яка глибока єдність між Ісусом і Його Матір'ю – повна доброти і покори. Повна віри, надії і любові. Помираюча Хіацинта сказала до Лусії: «Скажи усім, що Бог уділяє нам своїх ласк за посередництвом Непорочного Серця Марії, тому нехай Її про них просять. Ісус хоче, щоб враз з Його серцем було прославлене Непорочне Серце Марії, бо Бог, Господь наш, довірив Її справи миру». Марія в Кані заступається за молодожонами, які були в трудній ситуації. Переймається ними. І «своїм словом схиляє Сина до першого знаку. Хоч Марія діє делікатно і по материнські, в кінці стає рішаючою. (…) Прохання Матері міститься в полі Божого плану спасіння». А як я виконую прохання Пресвятої Діви Марії.? Чи слухаючи Божої волі, відкриваюсь на її знаки? Чи відкриваю своє серце на другу людину? Чи огортаю молитвою, підтримую добрим словом, дією.

Весілля в Кані заповідає «нове вино», це з правдивої виноградної лози. Вино відкриває значення словам Ісуса: «Кров Моя є правдивим напоєм» пригадує радість, духовну розкіш, роблячи в такий спосіб з Євхаристії прототип небесної трапези весілля Агнця в небесному Царстві .ЄВХАРИСТІЯ – це таємниця віри. З материнською турботою Марія видається що хоче сказати нам: «Не вагайтеся довіритись словам мого Сина. Він, який міг перемінити воду у вино має міць учинити з хліба і вина своє Тіло і Свою Кров, жертвуючи віруючим в цій таємниці живу пам¢ятку своєї Пасхи, щоб в такий спосіб зробити з себе Хліб Життя». Папа римський Бенедикт XVI, в травні 2010 року сказав у Фатімі: «Помиляється той, хто судить, що пророча місія Фатіми закінчилась. Тут відживає план Бога, який від давна задає питання: «Де є твій брат, Авель? Кров брата твого голосно кличе до мене з землі». Людина змогла започаткувати цикл смерті і терору,але не є в змозі його перервати. В Святому Письмі Бог часто є показаний як Той, який шукає справедливих, щоб оціліло людське місто, і те саме робить тут, в Фатімі, коли Мати Божа запитує: Чи хочете жертвуватися Богу і приймати всілякі терпіння, які схоче на вас зіслати, в акті винагородження за гріхи, якими Його ображають і як відшкодування за навернення грішників?». Яку сьогодні дам відповідь?
О Маріє Пречиста, допоможи нам жити закликом фатімським і його розповсюджувати, щоб ми були повними міці Святого Духа і апостолами Твого Непорочного Серця і Доброї Новини. Амінь.

Додати коментар


Захисний код
Оновити