flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: с. Катерина Антонєвська

«Діло Боже – вірувати в того, Кого Він послав» (Йн 6.29).О Маріє Пречиста, Обручнице Святого Духа! Мати Слова, що несеш Його, вміщаючи в своєму  тихому і лагідному Серці, улюблена Пані Фатімська, наша Мати і Царице, будь прославлена! Прагнемо усім серцем товаришувати Тобі в цю першу суботу місяця, прагнемо винагородити і відшкодувати Твоїм проханням.

Назарет – це школа життя, школа нашої віри. (Лк 2,40- 52).

Марія не докоряє, а запитує: Чому? Для чого? – бо знає, що в цьому є таємниця. З часом цей досвід дуже знадобиться. Під хрестом Марія буде єдиною, яка знала, як Бог рятує світ… Вона зрозуміла, що означають слова: «Отче, відпусти їм, не знають бо, що роблять». (Лк 24,34). Марія і Йосиф пережили свою Пасху… Після трьох днів віднайшли Ісуса в святині. Чому Марія під хрестом витривала? Тому що Вона вже пережила Його відхід. З болем в серці… уболіваючи… – прикре внутрішнє терпіння, але це ж благодать відчувати такий біль…»

Дванадцятирічна Дитина – Ісус признається батькам, які хвилюються, що прийшов для виконання волі Бога. Йосиф і Марія не розуміли тих слів… який же глибокий біль відчували Їх батьківські серця! Скільки ж матерів знають подібний біль, часто не розуміючи,що їх дитина прагне піти за голосом Бога, присвятити себе для служіння ближньому. Пожертвуваний Богу за посередництвом Марії, Ісус пізніше стане для Батьків і для нас всіх джерелом великої радості.

Марія все розуміє та відчуває неспокій, хвилювання, біль матерів і кожної людини. Її  Непорочне Серце і сьогодні проникає меч болю, коли шукає обличчя Ісуса в душах людей, і в багатьох не знаходить улюбленого образу. Марія запрошує нас до співпраці з порятунку грішників, закликає винагороджувати за гріхи наші та цілого світу. Шукає душі, прагне таких, які б були розрадою Її страждаючого Серця і Найсвятішого Серця Ісуса.

Що я зробив,щоб потішити Її Непорочне Серце і Серце Найсвятішого Спасителя, Ісуса – Гостію? Що можу ще учинити? Як жити, щоб Марія віднайшла в мені обличчя свого улюбленого Сина?.

«…Маріє, котра в Назареті жила разом з Ісусом, влий в нас Твої почуття, Твій послух,Твоє смирення,щоб ми могли почути Слово і чинити в правді вільний вибір. Маріє, говори нам про Ісуса,щоб жива віра випромінювалась з наших очей і розігрівала серця тих, кого зустрінемо. Допоможи нам, Діво з Назарету, бути слухняними Святому Духові так, як Ти була Йому слухняна. Допоможи нам, люблячим учням Твого Сина Ісуса, ставати святими. Амінь.

Додати коментар


Захисний код
Оновити