flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: с. Катерина Антонєвська

Свята Маріє! Тихо і покірно чекаючи з надією, як Симеон, утіхи Ізраїля, і виглядаючи, як Анна, визволення Єрусалиму – будь прославлена! Завдяки Твоєму «так» надія ввійшла у світову історію. Сьогодні, в першу суботу лютого 2013 року, хочемо дякувати Тобі , Найулюбленіша наша Мати, за Твоє неустанне посередництво за Святою Церквою. Прагнемо того, про що так просив Господь Ісус у Фатімі, – «винагороджувати за тих, які публічно намагаються защепити в дитячих серцях байдужість, погорду, і навіть ненависть до Непорочної Матері». Пресвята Діва Марія невпинно закликає до покаяння, навернення, просить про щоденний розарій.

Протягом кожного з шістьох об’явлень у Фатімі просить і заохочує до щоденної молитви на розарію. Сестра Луція пояснює: «Глибоке навернення не може відбутися без щоденної молитви на розарію. У Фатімі «Діва Марія зійшла з неба, щоб нагадати нам про правди Євангелія». Таємниця народження вчить нас, що Бог, навіть укритий, діє, щоб виконалось Писання. Тайна жертвування пояснює нам, що коли хочемо, щоб усе наше життя було пожертвуване і посвячене, маємо дозволити діяти в нас Богові.

Марія живе вірою. Повнота благодаті об’являється в тому, хто вірить. Вона також має довіритися Богу, на Нього покластися. Ісус Христос – Життя світу і кожної людини – Світло, яке освічує, правда, яка спасає і визволяє, Любов, яка веде до повноти – ось місія пожертвуваного Дитяти. Який є мій погляд? Які очі мого серця? Яка любов Бога і людини? «Створив Ти нас, Господи, для себе, і неспокійне буде наше серце, поки не спочине в Тобі». (Св. Августин ). «Тим, що людську особу чинить чимсь великим, є Боже знамення, котре вона носить в собі. Згідно з словами Святого Письма, Богородиця була створена на образ і подобу Божу.

Яке місце в моєму житті займає Бог? «Навіщо живемо, якщо не для того, щоб віддатися Найвищому?» – говорив казахський поет і мислитель Ahmed Jessow. Подивімось на Марію. Про що Вона просить у Фатімі? 13 травня 1917 року, в першому об’явленні Вона запитала Гіацинту,Франциска і Луцію, чи хочуть вони жертвувати Богу всі терпіння, які Він зішле на них, в намірі винагородження за гріхи,якими ображений; в намірі благальному про навернення грішників. Діти мали учинити це в єдності з Євхаристією і через щоденну молитву на розарію. Якою є готовність мого серця до жертвування радощів і турбот, терпіння і нерозуміння, втоми та болю? Наскільки я готовий до готовність до дрібних зречень, посту, покаяння в намірі, про який просить наша Мати, особливо про Святе Причастя, винагороджуючи в першу суботу місяця?

Додати коментар


Захисний код
Оновити