flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

П'ятниця, 31 липня 2020, 15:20

Цього разу в центрі наших роздумів остання таємниця славної частини Розарію: Коронування Богородиці на Царицю Неба та землі. 

коронування пдм

Дозволь сьогодні Богородиці промовляти до твого серця. Вона обіцяла, що в першу суботу місяця буде об’являти тобі свою любов і скерує до тебе Cвоє слово. Зосередь свої думки на Богові та Його Матері.

«На початку Бог створив…», – цими словами розпочинається Книга життя – Біблія. «Ось творю все нове», – говорить Господь на останніх сторінках Одкровення. Така сама схожість є і в Розарії. Він починається і закінчується словом “fiat”, яке було від початку. «Нехай зі мною станеться по Твоєму слову!» – відповіла Марія в Назареті. Тепер знову звучить «fiat». Нехай станеться все нове! Так сталося в житті святих, так може статися і в нашому житті. І станеться – Пресвята Діва буде нашою Царицею, якщо запросимо Її в наше життя, до нашої молитви, якщо віддамося Їй. Пам’ятай, що найкращою дорогою до святості є Богородиця.

Діва Марія – Цариця, що владарює над Небом і землею. Своє доручення Вона отримала від Бога навіки. Богородиця має найбільшу владу серед створінь. Її царювання поширюється над світом і над усім Всесвітом. Тільки поміркуй, які в Неї неслухняні діти. Більшість з них - неслухняні. Однак Вона ставиться до них інакше, ніж земні володарі – не переслідує, не карає, не виганяє зі свого царства, а тільки плаче.

Бог наділив Її подвійним царством. Одне досконале – це Небо. Друге – земля, тобто ми.

Бог віддав Діві Марії світ, але світ не відплатив тим же. Не віддав себе Їй. Дехто ігнорує ЇЇ присутність, залишаючись глухими. На щастя, є і такі, які намагаються Її любити, але їх любов до Діви Марії нагадує любов апостолів до Ісуса перед Його Воскресінням. Пам’ятаєш, як учні, йдучи за Спасителем, а міркуючи по-людськи, вважали це корисною справою для себе? Думали, що Ісус поверне Ізраїльське царство, що дасть владу людям, що завдяки Йому їх будуть знати і шанувати. Але не хотіли чути про хрест, страждання та смерть.

Може, і ти в своїй любові до Марії в чомусь подібний до них? Може, ти - Її шанувальник, приходиш до Її ніг, віддаєш свої проблеми, турботи, просиш про допомогу? І добре робиш. Гірше, якщо очікуєш, що Вона виконає те, чого ти хочеш. Бо має бути навпаки – це ти маєш зробити те, що Вона хоче.

Час вже зробити крок вперед! Сьогоднішній день є доброю нагодою. Запитай себе: Як я кохаю Марію? Ким Вона є для мене? Чи ставиш собі питання: як Вона мене любить? Ким я є для Неї? Чи не плаче і з мого приводу?

Якщо відчуваєш у цьому потребу, візьми Богородицю за руку і ще раз піди з Нею шляхами цих роздумів. Пресвята Діва вкаже тобі місця, де знаходиться те, що Вона хоче тобі пожертвувати як дар на твоє щоденне життя. Це може бути світло, бальзам потіхи, сила благодаті, яка дозволить вчинити щось, що може вчинити тільки святий. А, може, просто передчуття Її близькості та ніжності…

 

Зображення: Fine Art America 

Додати коментар


Захисний код
Оновити