flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Четвер, 04 жовтня 2018, 17:51

З 4 жовтня починається новенна, у якій єднаються члени гоноратської родини перед літургійним спомином блаженного отця Гонората Козьмінського. Публікуємо текст щоденної молитви.

40748075 1034766910017739 397202436709679104 n

День 1 - 4 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – взірець постійного навернення

Вартості людському життю надають наміри, що керують діяннями людини. Блаженний Гонорат протягом усього життя глибоко аналізував наміри всіх своїх діянь, чи виконує їх виключно на славу Бога. Постановляв: Замість сумувати після падінь, впокорюсь, що занадто довіряв собі, а Богу ні, відновлю своє рішення все чинити на славу Божу.

Молімося: Господи, визнаємо, що від Тебе походить всіляке добро і Ти всім керуєш. Допоможи, щоб ми збагачені благодаттю Святого Духа, за заступництвом бл. Гонората, пізнавали те, що слушне і справедливе, і завжди чинили те, що згідне з Твоєю волею.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

День 2 - 5 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – невтомний мандрівник до вершин святості

Гасло блаженного Гонората: «Хочу бути святим за будь-яку ціну». Постановляв: Всіма рішеннями, думками, молитвою, прагненнями … хочу шукати тільки Твоєї слави, і щоб в мені було звеличене Твоє Ім'я. Був переконаний, що труди і переслідування – це звичайна дорога, котрою йдеться до святості та слави.

Молімося: Керуй, Господи, нашим життям, захищай в напастях і охорони від зла, щоб ми укріплені прикладом і заступництвом бл. Гонората, завжди виконували Твою волю і в ній знаходили уподобання перед Тобою.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

День 3 - 6 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – люблячий над усе Ісуса Христа в Євхаристії

Щоденно близько четвертої години вранці капуцин служив Євхаристію, брав участь у Євхаристіях співбратів, годинами на колінах адорував Пресвяті Дари. На знак вдячності Ісусу Христу за 33 роки Його земного життя, протягом дня 33 рази навідував Його в Пресвятих Дарах. У молитвах так звертався до Господа Ісуса: "Не маю жодної важливішої справи до Тебе, тільки щоб Тебе славити, вшановувати, складати Тобі подяку".

Молімося: Господи, Ти винагородив віру і вчинки любові бл. Гонората, ревного священика і монаха, котрого нам даєш за взірець до наслідування. Уділи нам благодаті і сили до витривалості у вірі, надії, любові, справедливості й правді.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

День 4 - 7 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – заслуханий в Слово Боже

Святий Ієронім стверджував: "Хто не знає Святого Письма, той не знає Христа". Блаженний о. Гонорат заглиблювався і роздумував над Святим Письмом. У ньому відкрив харизму богопосвяченого життя прихованої форми. Отець Гонорат намагався наблизити іншим особу Ісуса Христа і любов Бога завдяки письменницькому таланту. Його праця налічує 60 728 друкованих сторінок. Писав переважно стоячи на колінах.

Молімося: Господи Ісусе Христе, Ти сказав: «Істинно кажу вам, просіть, а отримаєте, шукайте, а знайдете, стукайте, а відчинять вам». З довірою прибігаємо до Тебе за заступництвом бл. Гонората в наших потребах.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

День 5 - 8 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – ревний апостол Матері Божої

Віддав себе Непорочній Діві в неволю. Акт віддання себе написав власною кров'ю. Його життєве гасло: «Tuus totus» - «Твій увесь», споріднене з гаслом папи Йоана Павла II «Тotus Tuus». Блаженний отець Гонорат так засвідчив про своє навернення: «Мати Божа … заступалась за мене перед Господом Ісусом, Який прийшов до мене в камеру і лагідно привів до віри». Віддячував Матері Божій поширенням Її слави. Приготував народ до публічного акту присвяти Матері Божій. Це відбулось на Ясней Ґуже в Ченстохові. Укритий і покірний спосіб життя Пресвятої Богородиці вказував як взірець заснованим орденам. Відійшов до Господа в ОСТАННІЙ ДЕНЬ ОКТАВИ Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Молімося: Спасителю наш, Ти сказав: «Істинно кажу вам, про що проситимете Отця в Моє Ім’я, дасть вам». Заохочені цими словами, просимо Отця в Ім’я Твоє, через заступництво бл. Гонората про потрібні нам благодаті.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

День 6 - 9 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – вірний послідовник святого Франциска

Блаженний пройнявся духом святого патріарха і в героїчному вимірі відтворив у своєму житті його чесноти. Радив: «Вистачить відновити Духа святого Франциска в орденах і відродження світу готове». Вірністю францисканським ідеалам відродив свій вимираючий в країні орден.

Молімося: Господи, нехай Твій слуга Гонорат випрошує для нашої батьківщини мир і благословення.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

День 7 - 10 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – апостол сповідальні

Протягом 64-х років сповідав, часто по 16-18 годин на добу. Коли у нього почали хворіти ноги, то після довгих годин сповідання брати виволікали його зі сповідальні. Героїчно терпеливо слухав сповідь. Особам, що з труднощами відкривали стан своєї душі, казав: «Нехай Бог винагородить твою щирість». Люди чекали на сповідь в чергах по кілька днів згідно списку.

Молімося: Божественне Серце Ісуса, терпеливе і великого милосердя, а також доброти і любові повне, помилуй нас нещасних грішників. Уділи нам необхідні благодаті через Стражденне і Непорочне Серце Марії і заради заступництва бл. Гонората.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

День 8 - 11 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – покровитель довіри

З великої довіри блаженного до Бога, виникла і реалізувалась форма богопосвяченого життя, що тоді цілковито вирізнялась: прихованого. Блаженний радив: Віра тебе навчить. Якщо навіть згрішиш, не впадай у відчай, бо Бог і зі злого може вивести на добро. Віра здібна розбудити і прагнення неба, і героїчну жертовність, щоб небо отримати.

Молімося: Разом із Дівою Марією, Яку з синівською любов’ю вшановував бл. Гонорат, поклоняємось Тобі, Господи, і прославляємо Тебе, дякуючи за всі отримані від Тебе благодаті.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

День 9 - 12 жовтня

Блаженний монах-капуцин о. Гонорат – стурбований долею Батьківщини

«Чим є кров для організму, тим є богопосвячені особи для країни», - вважав блаженний. Під час ліквідації католицьких монастирів царською владою, він зумів переконати монахів не покидати Батьківщину. Заснував 25 прихованих орденів, які оточили своїм піклуванням всі сфери суспільного життя згідно своїх харизм.

Молімося: О, блаженний Гонорате, який в нелегких для Церкви часах, вміло відчитав знаки часу і з глибокою вірою і довір’ям працював думаючи про краще майбутнє, заступайся за Святішого Отця, єпископів, священиків, а нам випроси потрібні благодаті, про котрі з упованням і смиренням просимо.

Отче наш (3 рази)

Радуйся, Маріє (3 рази)

Блаженний Гонорате – молись за нас.

Додати коментар


Захисний код
Оновити