flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: c. Катерина Антонєвська

У сьому річницю Фатімських об’явлень Божа Мати дозволила сестрі Луції відкрити зміст другої частини фатімської таємниці. Провідною думкою цієї частини був молебень до Непорочного Серця Марії.

Божа Матір з Фатіми в 1917 році виявила нове багатство своєї любові до людей, коли під час другого об’явлення, 13 червня, сказала Луції: «Ісус хоче послужитися тобою, щоб мене пізнали та полюбили. Він прагне установити в світі молебень до мого Непорочного Серця».

Марія звернулась до Луції:

«Дочко Моя, поглянь: Моє Серце оточене тернами, якими невдячні люди постійно ранять мене через свою невдячність та блюзнірства. Принаймні ти старайся принести Мені радість, і передай від Мого імені, що Я прибуду в годину смерті з благодатями, потрібними для спасіння всіх, хто упродовж п’яти місяців у перші суботи висповідається, прийме святе Причастя, помолиться одну частину Розарію, протягом 15 хвилин роздумуватиме над таємницями Розарію і товаришуватиме Мені в намірі відшкодування».

Молебень перших субот місяця є молебнем в намірі відшкодування п’яти зневаг, якими люди ображають Непорочне Серце Марії.

«Дочко моя, – сказав Ісус, – йдеться про п’ять видів зневаг і образ, якими зневажають Непорочне Серце Марії.

1. Образа Її Непорочного Зачаття.

2. Образа Її Дівоцтва.

3. Образа Її Божого Материнства, коли Її визнають тільки матір’ю людини.

4. Всі образи, через які в серця дітей стараються влити байдужість, погорду, навіть ненависть до Пречистої Матері.

5. Блюзнірства, якими безпосередньо зневажають Її у святих зображеннях».

УМОВИ МОЛЕБНЯ

Перша умова

Сповідь у першу суботу місяця

Сестра Луція представила Ісусові труднощі, які деякі люди мали зі сповіддю в суботу, і просила, щоб свята Сповідь могла бути дійсна протягом восьми днів. Ісус же відповів: «Вона може бути дійсна навіть набагато довше – за умови, що люди залишаються в стані благодаті, коли приймають Мене і мають намір винагородити Непорочне Серце Марії».

До Сповіді, яка відбувається в першу суботу місяця або перед нею, належить приступати з наміром відшкодування за одну з п'яти зневаг, про які казав Ісус. Можна пробудити цей намір, готуючись до Сповіді або під час уділення розгрішення.

Перш ніж приступити до таїнства Покаяння, можна прочитати таку молитву:
«Боже, прагну зараз приступити до святого таїнства Примирення, щоб дістати пробачення за допущені гріхи, а особливо за ті, якими я свідомо чи несвідомо завдав болю Непорочному Серцю Марії. Нехай ця свята сповідь виблагає Твого Милосердя для мене та для бідних грішників, щоб Непорочне Серце Марії затріумфувало серед нас».

Можна також під час уділення розгрішення прочитати Акт жалю, наприклад:
«Боже, будь милостивий до мене, грішника, особливо ж за мої гріхи проти Непорочного Серця Марії».

Друга умова

Святе Причастя в першу суботу місяця

Після прийняття св. Причастя належить пробудити в собі намір відшкодування. Можна прочитати таку або подібну молитву:
«Преславна Діво, Матір Бога і Матір моя! Єднаючись із Твоїм Сином, прагну відшкодувати Тобі за численні гріхи людей проти Твого Непорочного Серця.

Попри власну неміч і нездатність хочу зробити все, щоб воздати Тобі за ці образи та блюзнірства. Прагну, о Пресвята Матір, шанувати Тебе і цілим серцем любити, бо цього чекає від мене Бог. І саме тому, що я люблю Тебе, зроблю все, що в моїх силах, щоб Тебе любили й шанували люди.

А Ти, Наймиліша Мати, Прибіжище грішників, прийми цей акт винагородження, що я Тобі складаю. Прийми його також як акт відшкодування за тих, які не знаючи, що кажуть, безбожно Тобі злорічать. Випроси для них у Бога навернення, щоб через уділену їм благодать ще більше вшановували і прославляли Твою святість і доброту, проголошуючи, що Ти – благословенна поміж жінками Матір Бога, Непорочне Серце Якої не втомлюється ніжно любити кожну людину. Амінь».

Третя умова

Розарій на відшкодування в першу суботу місяця

Після кожного десятка належить прочитати Молитву Ангела з Фатіми:
«О Ісусе, прости нам гріхи наші, спаси нас від вогню пекельного, приведи на Небо всі душі, а особливо ті, які найбільше потребують Твого милосердя».

Четверта умова

П'ятнадцятихвилинні роздуми над таємницями Розарію в першу суботу місяця (пропонуємо зразок роздумів над першою радісною таємницею)

1. На початку читаємо вступну молитву:
Єднаючись зі всіма ангелами і святими в Небі, запрошую Тебе, Маріє, до роздумів зі мною над таємницями святого Розарію. Це хочу вчинити на честь і славу Бога та для спасіння душ.

2. Треба пригадати фрагмент із Євангелія (Лк 1,26-38). Прочитай повільно текст, в дусі глибокої молитви.

3. Смиренно прихились перед таємницею твого спасіння, об’явленою в таємниці Розарію. Роздумування слід проводити в наступному порядку.

А. Роздумуй над ангельським посланням, скерованим до Марії.

У центрі цієї події знаходиться не хтось великий, вчений і славний у світі, а скромна і покірна Марія. – Розмірковуй над значенням чесноти смирення. – Бог дивиться не на зовнішній вигляд, а на внутрішній світ, на красу і багатство душі – Роздумуй, як оцінює нас Бог, а не світ. – Ангел, який вітає Марію, дивиться на Неї як на свою Володарку і Царицю. Царице Ангелів – вітаємо Марію в Літанії Лоретанській. – Роздумуй над величчю гідності своєї Матері. – Доки грішні люди за прикладом Ангела шанують і вітають Матір Божу, доти можуть мати надію, що їх не спіткає вічна загибель. Якщо хтось із вірою прославляє Марію, то протистоїть сатані та приєднується до сонму ангелів. – Роздумуй над таємницею отримання спасіння через єдність з Марією.

Б. Роздумуй над відповіддю Пресвятої Діви Марії.

Марія говорить: «Ось, я Господня слугиня». Ця відповідь випливає з віри, зі смирення та з великої любові. – Роздумуй над вірою і смиренням Марії. – Це висловлювання вказує на Її Серце. Від Неї треба вчитись відповіді на Божий заклик. – Роздумуй, наскільки можеш в повному смиренні любові відповідати Господу. – У відповіді Марії відчувається віра, яка чинить чудеса. – Пробуди в собі прагнення живої міцної віри.

В. Роздумуй над втіленням Божого Сина.

«І Слово стало Тілом і оселилося між нами». – Роздумуй над цим чудом. – У цю мить всі небесні духи прославляють Бога, втіленого в лоні Найсвятішої Діви Марії. – Разом із ними молись про глибоку смиренність серця і готовність виконувати все, чого Бог від тебе очікує.

4. На закінчення вчини духовну постанову.

Наприклад:

* Буду палким серцем любити Пресвяту Діву Марію і кожного дня віддавати Їй честь.

* Буду вчитись від Марії послуху в виконанні Божої волі, яку Господь мені щоденно вказує.
Виконуючи ці чотири побожні акти, треба мати намір смиренного відшкодування за гріхи проти Непорочного Серця Марії.

«Від поширення звичаю присвячення себе Непорочному Серцю Марії залежить мир на землі, тому я і прагну розповсюджувати цей звичай. А ще я роблю це тому, що такою є воля Бога та нашої Матері в Небі».

Сестра Луція, 19 березня 1939 р.

* Якщо бажаєш спричинитися до розповсюдження послання Марії в своєму середовищі

* Якщо бажаєш формувати своє серце на Її взірець

* Якщо бажаєш робити це в спільноті Шанувальників Непорочного Серця Марії

Звернися до сестер Гонораток, які служать у вашій парафії, або за адресою:

Cестри Гоноратки вул. Чуднівська, 81 13300 м. Бердичів Житомирська обл. 

www.ua.honoratki.org

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити