flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Середа, 21 жовтня 2015, 08:26 Автор: с. Рената
Українському Католицькому Університеті двадцятьом сестрам різних монаших чинів видали сертифікати в рамках закінчення навчальної програми Інституту лідерства та управління. Метою проекту було підвищення організаційного потенціалу та фінансової стабільності монастирів.
unnamed-5

Навчальна програма, на якій навчалося 14 жіночих монаших чинів та згромаджень УГКЦ та РКЦ, тривала впродовж двох років. Серед них були настоятельки, економки, секретарі та дорадниці. Загалом, сестри вивчали актуальні питання менеджменту, фінансового управління та стратегічного планування всередині жіночої монашої спільноти. Навчання тривало у форматі триденних модулів кожного місяця. Як розповідає с. Агнета Завидюк зі згромадження свщмч. Йосафата, у програмі гармонійно поєдналися духовні питання та практичні аспекти з психології, законодавства й економіки.

«Управління та бізнес богопосвяченим особам видається дуже складним. Але після цього курсу, речі які я вважала недосяжними, виявились насправді не настільки важкими, як вони здаються. Для мене важливим було побачити, як працюють і живуть інші згромадження, як вони втілюють нові проекти в своїх спільнотах. Думка, яка народжується спонтанно, може перетворитися на серйозну справу, яка принесе плоди», - ділиться своїми думками с. Тереза Швабер, яка відповідає за новіціат у згромадженні Божого Провидіння.

Крім того, в рамках проекту була організована поїздка монастирями Європи для перейняття досвіду ведення соціального підприємництва. Тож учасниці програми побувати в Польщі, Чехії, Німеччині та Австрії, де змогли побачити все на власні очі.

«Від ідеї до кінцевого результату пролягає довга та важка дорога. Але як немає ідеї, то і не буде результату. Все починається з ідеї. Бог дав нам руки, голову і таланти, щоб Йому служити», – зазначила голова Ради вищих настоятельок с. Наталя Мельник у своїй промові до сестер на врученні сертифікатів.

На захід також запросили і виконавчого секретаря Комісії у справах монашеств о. Романа Лагіша. Гості заохотили монахинь втілювати в життя всі знання, які вони здобули під час програми.

Джерело: http://risu.org.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити