flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: с. Тереза Захарченко

АДВЕНТ Життя людини складається з очікувань. Кожній зустрічі передує чекання. Сподіваємося, що той, на кого чекаємо, прийде, а ми будемо добре підготовлені до зустрічі. Церква щороку переживає Адвент, під час якого очікуємо Різдва Христового.

Для нас це час надії, час навернення і віднови, час давання свідчення, а також час чування. Адвентом Церква розпочинає літургійний рік. Слово Адвент походить з латинського adwentus, що означає прихід.

Готуйте путь Господню, вирівняйте стежки Йому! (Йн 3, 4б)

Літургійні читання Адвенту нагадують нам про необхідність перебування в постійній готовності, щоб прихід Ісуса не застав нас зненацька. Заклик Пророка з-над Йордану про вирівняння стежок для Господа повинен вразити наше серце, адже саме воно є місцем, де людина зустрічається з Богом. Прагнення мати чисте серце, що виявляється в слідкуванні за власними думками, вчинками, поведінкою, дозволить нам з радістю чекати Господа. Пам’ятаймо також, що серед усіх учнів Христа першою, що чуває, є Діва Марія. Сьогодні Вона чуває над нами, і, як Віфлеємська зірка, вказує шлях до Свого Сина. Від Неї маємо вчитися бути чуйними, оскільки все Її життя і покликання складається з чування. Адвент має подвійне значення: підготувати нас не лише до свят Різдва Христового, а й до другого приходу Ісуса.

Будьте чуйні отже, і кожного часу моліться, щоб мати змогу стати перед Чоловічим Сином (Лк 21, 36)

Додати коментар


Захисний код
Оновити