flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Вівторок, 12 грудня 2017, 19:39

Традицією Львівської архідієцезії є оплаткова зустріч митрополита Мокшицького з духовенством та богопосвяченими особами різних деканатів. У понеділок, 11 грудня, така зустріч відбулась у храмі Ісуса Христа Царя Всесвіту в Івано-Франківську.

20171211 121220

Зустріч розпочалось Святою Месою, яку очолив митрополит Мечислав. У проповіді архіпастир пригадав про прекрасну традицію вільного місця при святковому різдвяному столі, про ту тугу за тими, хто був але вже від нас відійшов.

Проповідник також заохотив вдивлятись в особу Йоана Хрестителя, повчання якого були так переконливі, що сотні людей прагнули охреститись і покаятись у власних гріхах. "Йоан бачачи багато людей не потрапив у самовихваляння, не підкреслював своєї ефективності, був свідком, що він лиш голос волаючого у пустині... іде за мною сильніший від мене...". Постійно новим звучить заклик Хрестителя: наверніться, приготуйте дорогу Господу, вирівняйте для нього стежки. Цей заклик по суті є закликом до того, аби знову і знову закохатися в Бога. Бо коли людське серце наповнює любов, то життя стає прекраснішим і набирає нового сенсу. Це досконало зрозумів святий Франциск з Асізі про приклад любові якого говорив архієпископ Мечислав, продовжуючи свою проповідь.

20171211 103317

Продовженням зустрічі стала конференція, яку митрополит скерував до зібраних священиків та сестер монахинь. Владика наблизив присутнім образи Церкви як Божого стада, виноградника та дому Божого. Ці порівняння та образи мають нам допомогти виходити назовні, аби піклуватись про довірених нам людей, пам`ятати, що плід приносимо лише тоді, коли триваємо в Бозі, і даємо себе використати як живий будівельний матеріал для Божої будівлі.

20171211 122343

Після конференції відбулося ділення оплатком, що перейшло у святковий обід та колядування за спільним столом з архіпастирем.

Сестри з Яблуниці

Додати коментар


Захисний код
Оновити