flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Середа, 13 квітня 2016, 08:28 Автор: с. Рената
 
Прихований окультизм. Як він впливає на тебе та на твою дитину?
Вже у 10-тий раз навчально-виховний комплекс «Нарнія» в Одесі, організував семінар під назвою «Виховувати по-християнськи».  Відбувся він  8 квітня 2016 року при школі, що існує від 2006 року, як єдина римо-католицька школа в Україні. Ціль семінару – зосередити увагу, передусім педагогів та батьків, на питання: «Як сьогодні бути християнським вихователем?»
15.MOV snapshot 00.05 2016.04.12 18.33.30
Семінар намагається відповісти на актуальні проблеми, пов’язанні з процесом формуванням молодої особистості. Цього року була звернена увага на проблему окультизму.
Чому християнин не повинен займатися йогою? Наскільки гомеопатичні ліки несуть в собі духовну загрозу? Які гри, книжки і фільми можемо назвати окультистичними? Чому заняття з айкідо – це токсична загроза для душі? Які капкани приготував злий дух в інтернеті та в комп’ютерних іграх? Чому краще не читати «Гаррі Потера»?
На ці та інші питання пробували відповісти доповідачі, представники як католицької, так і православної Церкви, а також публіцист з Польщі, лікар та вчитель.
IMG 5059 2
Не один рік почесний патронат над семінаром здійснює Генеральне Консульство Речіпосполитої Польща в Одесі. У вступному слові Генеральний Консул пан Даріуш Шевчик наголосив, що без здорової духовності не буде здорового українського народу.
Греко-католицькі священики о. Ігор Тарас і о. д-р. Володимир Ждан представили біблійну генезу сатанізму, а також окультичні мотиви в компютерних іграх і фільмах для дітей. Отці наголосили, як окультичні речі та символи маскуються, щоб приховатися, а ми це використовуємо як захист. Тільки від кого? Червона нитка, оберіг, шпильки, ляльки-мотанки, п’ятикутна зірка, пакемони, Монстер Хай та інше Православний священик о. Ілля Тетерько звернув увагу на те, що більшість віруючих парафіян підходять до молитви, до таїнств, ікон, реліквій і т. д. як до магічних речей, забуваючи, що вони допомагають лише міццю самого Бога.
IMG 5072
Сестра монахиня, а одночасно і лікар-хірург Світлана Гумінська (Гоноратка) підкреслила небезпеки пов’язані з нетрадиційною медициною, особливо з гомеопатією, а пан Роберт Текєлі (авторитет у Польщі в справах духовних загроз, експерт з явищ маніпуляцій особистістю) показував присутність окультизму в деяких явищах сучасної культури: «Є дві дороги пізнання світу: розум і віра. Поп культура представляє зло, як щось добре. Чому найчастіше діти потрапляють в тенета зла? Через цікавість та відкритість. За ворожінням та гаданням стоїть сам демон, а всі хто займаються ворожінням – це продавці фальшивої надії, брехні. Щоб не піддатися впливу злого, ми маємо жити у глибокому союзі з Богом. Ми можемо йти вперед, коли в одній руці маємо віру, а другій науку».
P60408-140229
В Україні вся окультична «промисловість» щороку заробляє десятки міліонів доларів і далі розвивається. Гороскопи, ворожки, ясновидці та десятки різновидів йоги появляються як гриби після дощу. Однак, як говорить вже сама назва семінару, небезпека «укрита», в деяких випадках самої культури. Іноді це спорт, медицина, наука або просто звичайні ігри. Дана тема дуже актуальна, тому потрібно надалі її пізнавати, щоб не попасти в її капкани.
IMG 5058
Дякуємо всім організаторам за таку насичену та цікаву програму. Нехай Господь береже усіх нас від усякого зла.

Додати коментар


Захисний код
Оновити