flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: c. Тереза Захарченко

ЯБЛУНИЦЯ Цьогорічні реколекції, що відбулися з 25 по 31 липня в Яблуниці, були незвичайними. Господь досить міцно промовляв до їх учасників (17 сестер гонораток, 2 урсулянок та 2 бенедиктинок ) через бр. Костянтина Морозова OFMcap.

Як слушно підкреслив брат, найчастіше ми невластиво переживаємо останній тиждень Великого посту, займаючись здебільшого приготуванням храму, оформленням декорацій та ін. Тому протягом цих шести днів ми розважали саме читання і знаки Великого Посту.

Я вийму кам’яне серце з вашого тіла й дам вам серце тілесне  (Ез 36, 26 б).

З допомогою Слова Божого брат Костянтин «відкривав» нам очі та вуха, щоб ми могли побачити Боже світло і бути відкритими на його благодать. Почалися реколекції ввечері 25 липня Св. Месою, пізніше був обряд посипання голів попелом. У наступні дні ми слухали катехези за читаннями неділь Великого Посту та роздумували над текстами книги Вихід і Пісні Пісень. Особливим знаком усвідомлення вияву Христової любові до нас був обряд миття ніг в четвер – потрібно дозволити Ісусові дарувати свою любов нам, грішним.

 
Наші стосунки з Христом брат Костянтин порівнював зі стосунками люблячої подружньої пари, тому під час переживання Великої п’ятниці Ісус запросив нас на подружнє ложе – Хрест, адорацію якого ми глибоко пережили. Також у цей день ми приступили до Таїнства Покаяння. І нарешті після довгих приготувань ми святкували Пасху, задаючи собі питання, чим насправді для мене пасхальна ніч відрізняється від інших.

 

Досвід любові не дається раз і назавжди. Треба постійно шукати свого Нареченого, як це робить наречена з Пісні Пісень. Ці реколекції допомогли нам краще відчувати Божу любов чистим серцем.

Додати коментар


Захисний код
Оновити