flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: та фоторепортаж Сестри Гоноратки з Бердичева

БЕРДИЧІВ В неділю 17 липня, на урочистість Матері Божої Св. Скапулярія до Бердичева прибули тисячі паломників з різних куточків України, а також з інших держав. В суботній вечір, коли прибули паломники, о 18.00 годині відбулася

урочиста Свята Меса, яку очолив Генеральний Вікарій Київсько-Житомирської дієцезії Владика Станіслав Широкорадюк, котрий разом із вірними пройшов чотири дні у францисканському поломництві з Шепетівки. У проповіді єпископ говорив про три ознаки Божої присутності у житті християнина, котрими є "Божа любов, Євхаристія та куль святих".

 
Наступного дня в неділю о 10.30 була відслужена урочиста Свята Меса, яку очолив Архієпископ Мєчислав Мокшицький, Львівський Митрополит. Співслужили з ним: ординарій Київссько-Житомирської дієцезії єпископ Ян Пурвінський, єпископи помічники Станіслав Широкорадюк та Віталій Скомаровський, ординарій Кам'янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський а також численні священики з України та з-за кордону.
Проповідь виголосив єпископ Ян Пурвінський, наголошуючи велику роль Марії в нашому житті. Матір Божа піклується про нас і дуже нас любить. Від Неї ми повинні вчитися слухатись Бога.
Після Святої Меси єпископ ординарій прочитав Акт віддання Київсько-Житомирської дієцезії під опіку Матері Божої Бердичівської.
Прихожани Бердичева приймали паломників до своїх домівок на ночівлю. Як і кожного року свою участь у паломництві мали також сестри, служачи паломникам у домі на вул. Чуднівській. Тут зустрілися понад 150 паломників з різних місцевостей, котрі змогли підкріпити свої сили за спільним столом, а потім відпочити в нічній тиші. Разом знайомились і ділилися своїми враженнями. Цей день завжди очікуваний сестрами, бо це велика радість і благодать служити людям, котрі жертвують свій час і сили для Бога долаючи труди далекої мандрівки до своєї Небесної Матінки.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити