flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Понеділок, 11 січня 2021, 09:58
З 7 по 9 січня у Бердичеві відбулась святкова зустріч сестер гонораток. Це був час духовної віднови та перебування у ширшому колі чернечої родини, яка цього разу скерувала свій погляд на постать св. Йосифа, Опікуна Святого Сімейства та Вселенської Церкви, як зразок життя молитвою.
 
IMG 9675
 
На початку зустрічі зібраних сестер привітала с. Рената Нуцковська SCM Настоятелька Вікаріату св. Архангела Михаїла. Спираючись на перші документи та автобіографію засновниці Згромадження слуги Божої Анелі Годецької вона пригадала, що вшанування та набожність до св. Йосифа посідала визначне місце в історії та традиції чернечої родини. Крім того, лунали свідчення про опіку святого у різних життєвих ситуаціях. Під час наступних зустрічей сестри також розповідали про життя та діяльність своїх спільнот в умовах пандемії, обговорювали актуальні справи Згромадження та звертали увагу на виклики, які з'явились останнім часом.
 
Упродовж цих днів сестрам товаришував отець Юзеф Кухарчик OCD, який наблизив постать св. Йосифа. Рік якого розпочався у Церкві 8 грудня 2020. Цього дня Святіший Отець Франциск скерував до вірян Апостольський лист «Patris corde» («Батьківським серцем») із нагоди 150-річчя проголошення святого Йосифа покровителем Вселенської Церкви. Саме над змістом цього листа та постаттю святого Опікуна отець Юзеф роздумував під час конференцій та проповідей. Остання конференція була присвячена темі молитви, зокрема молитві втомленої та заклопотаної людини.
 
Окрема зустріч була присвячена місцю ЗМІ та Інтернету в житті й діяльності Церкви, а також в апостольстві сестер гонораток зокрема. Після презентації, яку приготувала с. Анастасія SCM, під час праці в групах сестри ділились своїм досвідом та обговорювали питання євангелізації через новітні технології, принципи розсудливого використання соцмереж, місце гаджетів та їхній вплив на духовне життя.
 
На завершення зустрічі кожна сестра отримала благословення Пресвятими Дарами на життя молитвою та служінням. Дякуємо отцю Юзефу за духовний супровід упродовж цих днів віднови та всім прибулим сестрам за можливість зустрічі та спільної молитви.
 
07 01 2021
 
Нехай святий Йосиф огортає нас своєю опікою!
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити