flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Середа, 30 вересня 2020, 07:46

У вівторок, 29 вересня, у свято Архангелів Михаїла, Рафаїла, Гавриїла у головному домі сестер гонораток відбулось потрійне святкування. Розділити радість чернечої родини приїхав єпископ Віталій Кривицький SDB, Ординарій Київсько-Житомирський.

IMG 4664

Свято Архангелів для Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії є урочистістю, адже архангел Михаїл є покровителем вікаріату в Україні. У каплиці головного дому також є велика фігура - подарунок сестер з Польщі з нагоди ювілею 50-річчя служіння гонораток на українській замлі. Саме 29 вересня відбулось урочисте завершення цього ювілейного року, який відзначався у парафіях та спільнотах, де служать сестри. Крім того, цього дня єпископ Віталій консекрував вівтар у каплиці сестер, яка служить місцем зустрічі з Євхаристійним Христом не лише для сестер, а й для груп паломників та вірян, які прибувають до дому.

IMG 4714

《Цього дня прагнемо разом заносити до Бога подяку і випрошувати заступництва нашого небесного покровителя》, - підкреслила на початку сестра Рената Нуцковська, настоятелька вікаріату в Україні. Крім сестер із різних спільнот, що служать в Україні, були присутні також священики з бердичівських парафій.

IMG 4716

У проповіді єпископ Віталій роздумував над євангельським уривком про зустріч Ісуса з Натанаїлом, місце архангелів у нашому буденному житті. Кожен із них має свою історію, місію та спільний корінь в імені. Цим коренем є слово 《Бог》. Виконавши свою місію, архангели відходять у тінь.

Пригадуючи історію Натанаїла, проповідник підкреслив глибину його зустрічі з Ісусом та навів приклади, як Господь промовляє до людини. 《Коли людина бачить зв'язок Неба і землі, тоді легше переживати навіть найважчі життєві ситуації. Тоді приходить розуміння, що Бог є поруч》, - наголосив єпископ Віталій.

Говорячи про вівтар, який цього дня був консекрований, єпископ підкреслив, що це не є прикраса каплиці, а місце, куди приходить Ісус Христос, 《аби бути нашим хлібом, зціленням, дорогою, правдою та цілим життям》. Саме тоді, коли заходиш до каплиці, щоденність виглядає в інших кольорах.

IMG 4789

На завершення, говорячи про ювілейні святкування, єпископ підкреслив: 《Це не червона дата календаря, а час аби ті, хто був біля початків служіння та ті, хто тільки прийшов до монастиря могли сказати: 《Так, Бог діє》. Повторюйте і діліться, як Бог діяв у вашому житті та через вас》.

IMG 4749

Після проповіді відбуся обряд консекрації вівтаря: з молитвою, намащенням спеціальним єлеєм та окадженням.

Святкова Євхаристія завершилась подячним гімном Te Deum. Після цього урочистість продовжилась агапою та спілкуванням в родинній атмосфері.

IMG 4818-min

Дякуючи за все те добро, яке Господь зробив через сестер гонораток, молімося, аби Господь також обдаровував цю чернечу родину новими та ревними покликаннями.

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити