flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Середа, 04 квітня 2018, 14:33

У середу, 4 квітня, у Харкові при катедрі Успіння Пресвятої Діви Марії розпочалась чергова сесія Школи францисканської духовності. Цього разу зі слухачами Школи (а їх налічується 22) своїми знаннями ділиться о. Вєслав Бльок OFMCap з Папського університету Antonianum, що у Римі.

shkola fr dukh hark3

Отець Вєслав (Wiesław Block) уже понад 10 років займається викладацькою діяльністю і продовжує досліджувати писемну спадщину святого Франциска і святої Клари. Серед найвідоміших досліджень (видання італійською та польською): коментарі до листів св. Клари, символіка і духовність ікони св. Клари, духовність св. Франциска у світлі його листів. Результати своєї праці брат Вєслав представить під час лекцій. Крім того, слухачі більш детально вивчатимуть Устав Францисканського Ордену Світських.

shkola fr dukh hark2

Школа францисканської духовності є доброю і унікальною нагодою для членів Францисканського Ордену Світських, а також усіх охочих більше дізнатись про життя і духовність святого з Асізі. До Харкова приїхали також постуланти Ордену Братів Менших з наставником, а також новички Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії з наставницею. Лекції в Школі триватимуть до 8 квітня.

shkola fr dukh hark1

Нагадуємо, що ініціатором Школи францисканської духовності в Україні є сестра Яна Білякевич SCM. Вперше вона відбулась 2006 року в с.Олександрівка (Новоград-Волинський р-н, Житомирська обл., осередок "Caritas-Spes"). Сподіваємось, що поступово, з Божою допомогою, все більше і більше людей по всій Україні зможуть ще краще пізнати і полюбити святого Франциска та францисканську духовність.

Фото - Наталья-Агнес Кубанская 

Додати коментар


Захисний код
Оновити