flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: о. Адріан Коваль, Довге

ЦАРИЦЯ РОЗАРІЮ Знаємо, що батьки є прикладом для своїх дітей. Якщо це добрі люди, то їхні діти бачать в них взірець для наслідування. А що, коли це люди негідні, злі, розпусні, з важким характером? І в такому випадку вплив батьківського

прикладу відображається на дітях. Діти наслідують своїх батьків, вбачаючи у них свій ідеал. А хто є прикладом для батьків?

Багато добра походить від добрих жінок, шляхетних матерів. Однак є і зло, яке несуть матері, егоїстично мислячи про материнство. Жінка, мати тільки тоді ідеально виконує свою місію, коли у своїх думках, словах і вчинках наслідує Діву Марію.

Богородиця є ідеалом жінки – матері. Якщо жінки візьмуть Її собі за приклад і будуть наслідувати, їхні сім'ї зміняться на краще. Їхні діти будуть подібними до Сина Діви Марії, християнські сім'ї стануть схожими на сім’ю з Назарету: благословенні, обдаровані миром, радісні та щасливі. Як цього досягти?... Роздумуючи над життям Святої Родини та діяннями Діви Марії. Часто ставлячи собі запитання: «Як у цій ситуації вчинила б Богородиця?» І тоді сам Святий Дух підкаже правильну відповідь.

Так робити потрібно часто, якомога частіше, постійно! І тоді життя родини зміниться на краще. Тільки з допомогою Матері Божої жінки можуть бути мудрими і достатньо сильними у боротьбі проти будь-якого гріха.

Всі пам'ятки від наших матерів для нас є дорогими – будь це маленька чи велика річ. Пам'ятка є нам дорогоцінною не грошовою вартістю, а спогадом про материнську любов, з якою нам це залишено.

Ми, християни, теж маємо особливу пам'ятку від Діви Марії – святий Розарій. Правда, Вона не сама його змайструвала, не нанизувала на шнурочок 50 зернин... Молитва святого Розарію поширилась у ХІІ столітті з так званого «народного псалтиря», коли замість 150 псалмів молились 150 разів молитву «Радуйся Маріє». У ХІV столітті її було поділено на десятки. У ХV столітті до кожного десятку додалися таємниці та роздуми, і так виник наш теперішній Розарій. Пречиста Діва об'явила його святим душам, і приходячи з неба на землю завжди сама тримає його у своїх руках. Під час кожних відвідин звертається до чистих людських душ як в Лурді, Фатимі та багатьох інших, прохаючи: «Моліться розарій!»

Папа Йоан ХХІІІ сказав: «Священик після бревіарія (молитва посвячених Богу осіб – прим. ред.), світська особа після Служби повинна мати в руках розарій та побожно його молитись». Він сам давав приклад, бо щодня його молився, навіть ставши Папою Римським.

У молитві Розарію Пречиста Діва нагадує нам всю історію спасіння:

  •  радісним – прагне відтворити нам любов Отця;
  •  розарієм світла – життя свого Сина;
  •  скорботним – жертву нашого відкуплення;
  •  славним – єднання з Богом у вічному житті.

Чи вдається мені помолитись коли-небудь цілий розарій? Якщо це систематично вдавалося Папі Римському, чому це хоча б іноді не може вдатися мені? Нашим християнським сім'ям допомога може прийти тільки від Бога, через нашу Матір Діву Марію і через вас, дорогі жінки і матері – якщо будете мудрими, святими, сильними і подібними до Діви Марії. Просіть Її, щоб вам допомогла стати такими!

Діво Маріє, допоможи відновити людське покоління через святих і жертовних матерів!

Додати коментар


Захисний код
Оновити