flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Автор: Автор – Анастасія П., фото – Юлія Боримська

Це я можу з впевненістю сказати після того, як перший раз поїхала у ролі організатора у табір «Карітас-Спес» в Олександрівці. Почалося… перші два дні… здавалося, що не вистачить сил, щоби виконати всі завдання, які перед тобою поставлені. Але ближче познайомившись з дітьми, розумієш, що все не так страшно. І всі вони, насправді, дуже добрі.

Добре, що нам, віруючим, є до кого втікати. З усіма проблемами – до Бога. Він як Наймудріший дуже добре все може вирішити.

 

Час перебування в таборі є плідним не тільки для відпочиваючих, а й для організатора. Переживаючи таборову буденність пізнаєш ближче дітей, їх історію і життя, їх думки і переживання, вчишся приймати кожного таким, яким він є. Так само багато чого вчишся особисто для себе. На мою долю припало вирішення деяких конфліктних ситуацій серед групи підлітків. Звичайно ж, не обійшлося без тривалих розмов, розбору різних ситуацій і аналізу вчинків, ну і спільної молитви. Можливо, одразу різких змін і не було. Але, вірю, що у їхніх серцях щось з почутого залишиться і зможуть потім у відповідній ситуації вчинити по-християнськи. Самі діти мало змогу пізнати себе у деяких ситуаціях. Адже спільний виїзд кудись дає змогу краще пізнати один одного і правду про себе.

За цей час переконалась, що кожна дитина є унікальна і прекрасна. Кожний має свій внутрішній неповторний світ. І всі вони – Божі творіння. Тільки Він міг  все так прекрасно продумати і створити. Вдячна кожній дитині за цей час відпочинку.

Звичайно ж, це був також час помилок з моєї сторони, хто ж не помиляється? Головне, вміти побачити свою помилку і перепросити. Цього і мала навчитись … Для організатора важливо, щоб поряд були помічники – вихователі, які приїхали з дітьми. У мене були добрі помічники і була підтримка з боку певної особи, яка стала для мене подругою. Тоді в таких ситуаціях всі проблеми стають менш страшними і швидко вирішуються.

Загалом можу сказати, що цей перший раз, перший мій заїзд став моєю першою любов'ю. А перша любов завжди є незабутньою. Дякую Богу за цей час і хочу сказати всім, хто боїться зробити щось вперше : «Не бійтеся! Ризикуйте! Більше отримаєте, ніж втратите!».

А ось відгук однієї відпочиваючої: «Мені сподобалось все я знайшла багато друзів було дуже цікаво. Багато різних цікавих занять, різні конкурси дискотеки, служби!Мені здається що діти після цього відпочинку стали дружніші, почали більше відповідати взаємністю!!Мені сподобалось все таборі: природа, ставлення до дітей все було прекрасно!!!!!=) Ніколи цього відпочинку не забуду!!!!=)». Діана.

 Автор – Анастасія П., фото – Юлія Боримська

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити