flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Іноді виникає запитання: що таке відпочинок та як правильно відпочивати? І взагалі – чи необхідний відпочинок у нашому житті? Варто задуматися також, чи відпочивав Господь Бог?

(Не маючи, звичайно, на увазі Бога, як такого, що давним-давно створив світ, а зараз сидить і відпочиває). Йдеться про Бога, який творить і спасає світ й одночасно відпочиває. Чи у Божому вченні можна знайти інформацію про те, що не тільки можна, але й потрібно відпочивати?

Встань же Господи, йди до Свого відпочинку, Ти й ковчег сили Твоєї!
(Псалом 132,8) 

У Святому Письмі багато разів зустрічаємо слово відпочинок, наприклад: «І скінчив Бог дня сьомого працю Свою, яку Він чинив. І Він відпочив у дні сьомім від усієї праці Своєї, яку був чинив.» (Буття 2,2-3)

Таких прикладів з Біблії можна навести дуже багато.

Насправді час відпочинку може бути нагодою зупинитися і задуматися над своїм життям, а також відновити чи поглибити зв’язок з Богом. Знаємо, що сталося вранці після Великої Суботи, після дня відпочинку Ісуса, після справи спасіння – Христос з’явився як Переможець смерті, пекла і сатани. І через це Господь нам наказує відпочивати, щоб ми зрозуміли, що не достатньо тільки терпіти, трудитись, працювати, аби дійти до воскресіння. Отож, відпочинок – це не привілей чи ознака лінивства. Це – приготування до воскресіння. Тому вчімося від Господа правильно відпочивати вже тут, на землі.

Святий Франциск свідомо віддалявся на молитву як зовнішньо, так і внутрішньо. Він завжди шукав усамітненого місця, де міг підкріпитися у Бозі не тільки духом, а й тілом.

Можливо, у Твоєму серці зродиться бажання відпочинку з Господом у тихому приємному місці? Сестри гоноратки з радістю можуть запропонувати це в м. Бердичеві по вул. Чуднівській, 81. Там завжди відкрита каплиця та дім сестер для кожного, хто хоче залишитися наодинці з Ісусом, закривши за собою двері гучного і бурхливого світу.

Пиши до нас, і ми здійснимо Твоє бажання!

Додати коментар


Захисний код
Оновити