flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Середа, 24 серпня 2022, 09:34
Зазвичай українки, які хочуть служити Богу у чернечій родині сестер гонораток, складають вічні обіти в Україні. Однак цьогорічні обіти були виняткові. Сестра Соломія Карачина склала свої вічні обіти у Польщі, як вотум вдячності за все те, що поляки останнім часом зробили для України.
 
solimija
 
Урочистості, яким передували реколекції, відбулися 20 серпня у парафії св. Йоана Хрестителя в містечку Ольштин біля Ченстохови. На свято також прибули сестри з України.
 
Святкову Євхаристію очолив бр. Ґжеґож Філіпюк OFMCap, а проповідь виголосив бр. Міхал Кульчицький OFMCap. Євангеліє цього дня говорило про ярмо Ісуса Христа та ту особливу дорогу, якою Господь провадить обрані душі. “Ісус Христос просить тебе взяти Його ярмо. Ярмо накладається на двох волів, аби йшли разом. Твій Наречений говорить: візьми ярмо, але не замість Мене. Голова Нареченого вже є у цьому ярмі, а поруч із Ним є вільне місце і Наречений питає: чи підемо разом? Чи будеш поруч? Я шукаю товариша для подорожі”, – підкреслив проповідник. Капуцин також розповів про певні закони спільної дороги: якщо людина йде сама, йде швидше, але якщо йдуть двоє, то йдуть далі і тоді є шанс, що не минеш когось потребуючого.
 
Вічні обіти сестра Соломія скалала на руки генеральної настоятельки с. Юдити Ковальської. Складаючи обіти послуху, чистоти, убогості на все життя сестра стає повноправним членом чернечої родини сестер гонораток.
 
Нехай буде прославлений Бог за дар життя та покликання нашої сестри Соломії та обдаровує наше Згромадження новими та святими покликаннями.
 
Фото: Karol Porwich, Niedziela

Додати коментар


Захисний код
Оновити