flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Середа, 14 листопада 2018, 22:32

З 9 по 11 листопада 2018 року в Харкові відбулись реколекції для дівчат. Цього разу учасницям товаришував святий Франциск з Асізі.

DSC04326

Організатори сестра Людмила Рихальська, отець Роман Брода, сестра Зита Врона у якості теми реколекцій поставили запитання: "Господи, що хочеш, щоб я зробив?". Зустрічі відбувались у гуртожитку для дівчат, яким опікуються сестри гоноратки. Тут мешкають студентки з різних куточків України.
Новинкою стало те, що на першу спільну зустріч дівчата запросили своїх хлопців, також приєдналась решта місцевої молоді. Це був час пізнавання постаті святого Франциска, його внеску в життя Церкви, країни і цілого світу. Панувала позитивна і життєрадісна атмосфера.
Отець Роман наголошував на потребі увійти в тишу свого серця, заохочував не боятись ризикувати заради Ісуса. Адже час присвячений Богу, ближнім, молитві ніколи не є змарнованим.
Ось що пише про пережитий час одна з учасниць, Оля: "Що Ти хочеш, Господи,щоб я зробив?", - часто ми ставимо собі запитання: що мені робити? як вчинити в тій чи іншій ситуації? Хочемо самі вирішити і прийняти правильне рішення, забуваючи, що з нами завжди є наш Творець, воля якого має для нас бути щоденною їжею. Святий Франциск, який у всьому шукав Божої волі, питає не в себе, що я хочу робити, а у свого єдиного Господа – що Ти хочеш, щоб я зробив… Саме з таким питанням ми розпочали триденні реколекції.
Незважаючи на недавнє знайомство, здавалося ми знали один одного дуже давно. Сестра Зита відразу стала для нас як любляча і турботлива мати, яка у всьому делікатно і з любов’ю повчала нас і давала поради. Отець Роман не лише давав відповіді на серйозні запитання, просто і зрозуміло пояснював Святе Письмо, давав нам Ісуса у Пресвятій Євхаристії, але й постійно знаходив час пожартувати і повеселити всіх нас, а Алінка, здавалося, жила з нами в гуртожитку завжди. Дух Святий дійсно обдарував нас даром єдності за такий короткий час, всі ми після реколекцій наголошували на створенні справжньої спільноти.
На одній з конференцій отець Роман повів нас до початку створення світу і вчинення першого гріха, щоби показати - там потрібно шукати відповідь на запитання – для чого створив Господь людину, і яке дав їй завдання на землі. Сестра Зита розповідала нам про отця Франциска, святого, який в повній мірі виконав те, що від нього хотів Господь, який став прикладом шукання Божої волі та беззаперечного її виконання в дусі послуху, любові, вбогості і чистоти серця. Ми захоплювалися розповідями про цього маленького чоловіка і величезного титана водночас, який на своїх плечах підтримував Церкву. Не можливо описати все те, що нам розповіли і донесли отець і сестра під час реколекцій, але, беззаперечно, найцінніше, напевно, чим вони поділились із нами – це був досвід зустрічі з Богом і любов, яка огортала нас всі ці 3 дні.
З впевненістю можу сказати, після того, як закінчились реколекції, в гуртожитку всім стало сумно. На шафі досі висить графік реколекцій, і ніхто не осмілився його зняти, всі дійсно сумують за цими переповненими відчуттям Божої присутності днями. Але неможливо оцінити ті скарби і благодаті, які ми отримали після реколекцій, і це не може не тішити.
Думаю, багато хто з нас наблизився до відповіді на запитання: що Ти хочеш, щоб я зробив, Господи? Але захопливим є і те, що все життя ми будемо шукати на це питання відповіді, бо такий вже Він незбагнений, дивовижний і неосяжний наш Бог. Нехай Господь віддячить всім людям, які дали нам таку прекрасну можливість побути на цих реколекціях, навіть не виїжджаючи з дому. Мир всім Вам!".
Ось що пише про реколекції Аліна: "Для мене ці реколекції є подарунком від Господа, тому що не думала що зможу на них потрапити. Мене дуже зацікавила тема : «Господи, що хочеш, щоб я зробив?». Вона є дуже актуальною для молоді, бо ми завжди є в пошуку свого місця в житті. Реколекції допомогли дізнатися багато цікавих фактів про св. Франциска.
Також ми в деталях розібрали символіку хреста з Сан-Даміано. Сестра Зита приготувала для нас цікаві презентації та відео. Отець Роман навчав нас любові, пізнання, і довіри до Бога. Я рада новим знайомствам. Дівчата з гуртожитку дуже відкриті та щирі, і від них теж можна багато навчитися. Загалом, відчувалася сімейна атмосфера, як свідчення того, що насправді християнин - це людина радості. Маю надію, що здобуті знання принесуть плоди в майбутньому. Щира подяка Господу за цей плідний і корисно проведений час"!
Нехай Господь буде прославлений у всьому!

Додати коментар


Захисний код
Оновити