flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Середа, 13 жовтня 2021, 07:01
Саме таку пораду всім, хто вагається у життєвих виборах міг би дати блаженний Гонорат Козьмінський. Капуцин з Польщі, який жив на зламі ХІХ-ХХ століття та був засновником численних чернечих згромаджень. Більшість яких, з огляду на знаки часу та розпізнання Церкви, не мали зовнішніх ознак чернечого стану (чернечу рясу чи вельон), а вели приховане перед очима світу богопосвячене життя. Основою такого життя стало апостольство прикладом життя, яке покликаний вести кожний християнин, що прямує до святості.
 
rozarii
 
Неабияка апостольська плідність блаженного Гонората була закорінена у глибоких відносинах з Богом та присвяченні себе, своїх справ Пресвятій Богородиці. Саме у Неї він шукав поради та світло на життєві справи. Важливі рішення отець Гонорат зазвичай приймав після молитви на розарії. Капуцин був переконаний, що щоденні та ретельні роздуми над таємницями Розарію можуть виховати людину. Благодать, що походить від Бога в Трійці Єдиного, через заступництво Пресвятої Діви Марії, робить нас здібними до прийняття життєвих рішень, зважаючи на Божий задум.
 
Щоденну молитву на розарії Гонорат Козьмінський переживав у дусі покути, винагородження і добровільної жертви. «Як мало від нас бажає наша Цариця. Не вимагає миттєвого навернення, не наполягає на великій покуті, не змушує до великих жертв, хоча це все слушно могла би вимагати. Хоче лише, аби ми молились Розарій, а через цей Розарій прагне нам дати все, чого потребують наша душа чи тіло, як в особистих, так і в загальних наших потребах».
 
Своїх духовних дочок він також заохочував щодня молитись Розарій. «Чого ж просила Матір Божа? Це все можна охарактеризувати одним словом: молитися. Бо й на запитання чого прагне, відповіла: аби щодня молились Розарій (тут отець Гонорат говорить про марійні об’явлення, особливо у Гетшвальді (Польща). У відповідь на інші запитання та прохання Вона говорила про молитву так, якби від цієї молитви все залежало. Якщо хворі хочуть одужати, хай моляться Розарій. Якщо священики хочуть, аби люди відступили від згубних звичок, нехай моляться. Якщо люд хоче звільнитись від утисків, мати повернені костели та слуг вівтаря, нехай молиться… Візьміть до серця слова вашої Матері і Пані, і у всіх ваших молитвах єднайтесь з Її намірами, просячи Бога про те, що Вона вважає за потрібне, і про те, чого Вона благає», - писав він.
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити