flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Сестра Камілла пропонує цікаву статтю про переживання посту

«Когда я был младенцем, то мыслил по-младенчески. Когда же вырос в мужа, стал мыслить зрело, как муж». Так рассуждает в послании к Коринфянам апостол Павел, и мы берем его образ мысли как метод для разговора о посте.

Есть младенческие мысли о посте, есть полное бессмыслие о нем, равно, как и обо всем прочем. И есть взрослые мысли, до которых нужно дорастать, дотягиваться.

...І будьте святі, бо святий Я (Лев 11,44)

З такими словами Господь звернувся до людей. Бог бажає, щоб ми були до Нього подібні. Що значить «бути святим»? Святість не є привілеєм лише для вибраних осіб. Кожен з нас покликаний до повноти християнського життя і досконалої любові.

 
Часом у житті наступає такий момент, коли людина зупиняється і оглядається назад. Вдивляється у прожитий етап життя і аналізує перемоги і невдачі. Хтось назве це кризою. А я назву це підготовкою до перших обітів.

Прожитий етап життя тривав три роки. Для когось мало, для когось багато, а для мене – достатньо. Достатньо, щоб побачити важливі моменти і відділити несуттєве.

 

Спомин Непорочного Серця Марії для Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії є великою урочистістю. Засновниця Згромадження говорила сестрам:

 

ВЕРБНА НЕДІЛЯ В останню неділю Великого Посту Церква святкує урочистий вхід Ісуса Христа у Єрусалим. Адже, як знаємо з Євангелія, Христос за тиждень до свого Воскресіння в'їхав у Єрусалим на віслюку. Торжествуючий народ устеляв йому дорогу пальмовими гілками... До речі, саме тому у Західній Католицькій Церкві це свято називається Пальмовою неділею.