flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Ділення облаткою в Різдвяний період – це завжди нагода, щоб побажати іншій особі всього того добра, яке криється в нашому серці, бо інколи не маєш на це часу, сміливості, а може і відстані є досить великі.

Тому сьогодні, щоб продовжити ділитися радістю Різдва, зустрілися в нашому домі, у Бердичеві, Спільноти Шанувальників Непорочного Серця Марії з Полонного, та наші миряни з різних парафій Бердичева.


Після чого, всі вирушили до дому сестер, і там, урочисто поділилися облакою та підкріпилися стравами, які проготували сестри новички. Не бракувало також радості спілкування та співу колядок.

Закінчили спільну святкову зустріч молебнем першої суботи місяця.

 

Запрошуємо всіх, хто є Шанувальником Пресвятої Діви Марії і ЇЇ Непорочного Серця, а також і тих, хто хоче ним бути, на реколекції, які відбудуться 23.08 – 26.08. 2013 р.в смт Ворзель у приміщенні Вищої Духовної Семінарії. Реєстрація і розселення о 17.00.

Тема реколекцій: «Щаслива та, що повірила, бо здійсниться сказане їй від Господа.» Відвідини св. Єлизавети.

З собою взяти Св. Письмо, Розарій, постільну білизну або спальний мішок, по можливості кошти за перебування, а також «прихопити» свій досвід віри, щоб ним поділитись з ближнім.

Просимо про свій приїзд повідомити через сестер монахинь, які працюють у вашій парафії або через настоятеля до 15.08.2013 р. на тел.0978244512 (с.Катерина).

ОГОЛОШЕННЯ

Запрошуємо всіх, хто є Шанувальником Пресвятої Діви Марії і ЇЇ Непорочного Серця, а також і тих, хто хоче ним бути, на ре колекції, які відбудуться 23.08 – 26.08. 2013р.в смт Ворзель у приміщенні Вищої Духовної Семінарії. Реєстрація і розселення о 17.00.Тема реколекцій :«Щаслива та, що повірила, бо здійсниться сказане їй від Господа.» Відвідини св. Єлизавети. З собою взяти Св.Письмо, Розарій, постільну білизну або спальний мішок, по можливості кошти за перебування, а також «прихопити» свій досвід віри, щоб ним поділитись з ближнім. Просимо про свій приїзд повідомити через сестер монахинь, які працюють у вашій парафії або через настоятеля до 15.08.2013р. на тел.0978244512 (с.Катерина).

 

З дипломної роботи с. Агати Нуцковської

«Непорочне Серце Діви Марії як приклад споглядання і джерело апостольства
в Згромадженні Малих Сестер Непорочного Серця Діви Марії

на підставі листів Слуги Божої Анелі Рози Годецької»

переклад з польської мови с. Тереза Захарченко

Серце Діви Марії як приклад споглядання

Соборна душпастирська конституція про Церкву в сучасному світі підкреслює, що людина, як центр і вершина створіння (п.12), покликана до святості і має в майбутньому стати перед обличчям Господа, щоб оглядати Його славу. Одначе може вже тут, на землі, відчути присутність Бога в своєму серці, де «чекає на неї Господь». Здійснюється це через Святого Духа, який допомагає людині пізнавати, любити свого Творця і наближатися до Нього. А особа Діви Марії в таємниці Непорочного Серця стає досконалим прикладом  повноти людської природи.

 

Продовження циклу «Непорочне Серце Діви Марії як приклад споглядання і джерело апостольства в Згромадженні Малих Сестер Непорочного Серця Діви Марії на підставі листів Слуги Божої Анелі Рози Годецької»

повний текст

Благодать споглядання виявляється у глибокому бажанні Бога Отця і синівському прагненні  до Нього в святому Дусі. Під час цього виду молитви важливим елементом є входження  на шлях, що веде до з’єднання з Творцем. Такий стан можна осягнути лише через тишу у своєму серці та слухання і входження на дорогу глибокої молитви. Це спосіб життя, про який говорить св. Павло: «Завжди радійте! Моліться неустанно! В кожній ситуації дякуйте!» (1Фес5, 16-18), оскільки такою є воля Отця щодо тих, чиє життя укрите в Христі. Прийняти таку поставу заохочувала Засновниця підкреслюючи, що потрібно постійно «думати про те, що перевищує земні справи» (Кол 3, 2), а кожен, хто витривало і палко молиться, з упевненістю рано чи пізно отримає дар споглядання. Хоча досягти цієї мети можна завдяки благодаті, не зайвими будуть також зусилля людини та співпраця з благодаттю, щоб своїм життям співати Марійне Magnificat.

Молитва є істотним виміром духовного життя богопосвяченої особи. Звертаючись до прикладу, який дала нам Марія, можна помітити, що «основою Її духовного життя була молитва, причому в своїх найвищих формах, якими є прославлення та споглядання».

Дух споглядання виражає поставу душі, яка прагне ближчого контакту з Богом і старається пережити цю близькість з найбільшим відданням. Мати Засновниця вважала, що в щоденності це полягає, насамперед, у  дотриманні регулярних літургійних та особистих молитов, які мають проходити через  усе духовне та апостольське життя, а також працю, виконану зі свідомістю Божої присутності.

Автор тексту с. Агата Нуцковська
Переклад з польської с. Тереза Захарченко