flag-ua-honoratki

                                                                       
header-sample

Ось і закінчилися шкільні екзамени, настав час трішки відпочити. Молодь з парафії Народження святого Йоанна Хрестителя с. Галущинець разом із своїми наставниками зокрема о. Юзефом Міхаловським та с. Галиною Щуцькою вирушила в подорож до Карпатських гір.

аудіо-фото ролик

Щоб даремно не їхати багато кілометрів, отець настоятель все ретельно обмислив. Отже, виїхавши з Галущинещь ми поїхали до м. Чортків, де змогли побачити старий, чинний католицький костел та православну церкву. Після прогулянки Чортковом вирушили до Червоногородського водоспаду, де також змогли побачити руїни старого католицького костелу та старого, майже зруйнованого замку. Відвідали м. Заліщики, де побачити православний монастир та прекрасний пейзаж Заліщиків. Після чого милувалися красою Яремчинського водоспаду та природою Капрат. Відвідали також Буковель та водоспад Гук. Повертаючись додому відвідали та помолилися в католицькому костелі м. Бучач, відвідали греко-католицьку катедру при якій є чинна школа для хлопців.

Дощ помішав нам вибратися на вершини Карпатських гір,попри те, Господь подарував нам багато цікавих і радісних вражень. Нехай Бог буде прославлений за всі Свої діяння.

 

Оазисом является благоприятный для жизни участок в безжизненной среде.

В пустынях оазисом называется расположенный около естественного водоёма островок растительности. В пустыне наших жизненных проблем есть удивительный Оазис, представленный в виде реколлекций для молодежи. Эти реколлекции проходят в разных странах мира и адресованы ребятам от 14 лет, которые хотят глубже узнать Бога и лучше познать самих себя и окружающий мир.

Реколлекции под названием Оазис, которые являются частью Христианской Школы Жизни и Евангелизации, – это нечто совершенно особенное. Христианская молодежь прекрасно проводит время на таких встречах: новые знакомства, общение с друзьями, отдых от повседневной суеты, веселое времяпрепровождение, участие в различных конкурсах и исполнение новых танцев-флэш-мобов. Но это не самое главное. Именно на Оазисе ребята могут по-настоящему встретиться с Богом в часы особой молитвы, во время Литургии, могут лучше узнать, как быть истинным христианином, а также найти множество ответов на волнующие каждого вопросы.

 
 

В гарному мальовничому санаторно – курортному містечку Хмільник з 26  по 28 березня 2014 року відбулися реколекції для дівчат, які приїхали з різних куточків Вінниччини та Житомирщини. В ці чарівні сонячні весняні дні, дівчата брали активну участь у Хресній Дорозі з отцем Гоноратом, в діленні Словом Божим, в зустрічі з Євхаристичним Ісусом та в катехезі про життя та діяльність «укритої апостолки» Анелі Рози Годецької.

Реколекції провела с. Яна Білякевич.

фотоальбом зустрічі

 

«Не бійся» – говорить Господь. Над такою темою задумувалось 20 молодих осіб на дні зосередження, що відбувся 25 січня у монастирі сестер гонораток у Києві.

Отець Станіслав OFMConv на підставі біблійного опису бурі на морі, показав, що бурі у житті людини не тільки є невід’ємною частиною життя, але ще вони дуже потрібні, оскільки показують правду про нас самих. Хоча відчуття страху товаришує людям у земному житті, та потрібно знати, що «досконала любов проганяє страх геть» (1 Ів 4,18).

 

Ось відгуки учасників:

  • Дуже дякую за цей день зосередження! За час наповнений молитвою, пізнанням Божого слова і спілкуванням з братами і сестрами во Христі! Ні секунди не шкодую, що прийшов і чекаю на наступний такий самий день! Паша

  • Дякую Богу за День Зосередження, який я провела y сестер гонораток. Для мене це був чудовий подарунок до Дня мого Народження:) Святкувати День Народження та Іменини з друзями, а насамперед з Богом - великий прояв Милосердної любові Бога до мене. Дякую бр.Станіславу Нуцковському за конференцію, яку він провадив. Бути відважним, не боятися бурі, на яку Господь хоче вивести тебе- є, на даний час, актуальною темою. Інколи, щоб виконати Божу волю, нам бракує відваги, сміливості, рішучості та цілковитої довіри Богу. Під час конференції, ми заглиблювались глибоко в своє серце і пізнавали свої страхи. Що заважає мені цілковито довіритись Богу? Страх. Як його позбутись? Бр. Станіслав наводив декілька прикладів з життя святих та з життя апостолів, як вони переживали бурі в своєму житті і які були плоди цих бурь. Під час адорації ми мали можливість порозмовляти з Господом про наші страхи та інші переживання, а під Час Євахаристії на принесенні дарів ми віддали Богу свої страхи, які написали на папері. Також сподобалось ділення Словом Божим та спілкування за кружечкою чаю. Після цього зосередження в моєму серці запалала ще більша любов і довіра до Бога. Дякую Господу за такий чудовий День мого Народження, за друзів, за роздуми, дякую за брата Станіслава та за сестер та всім святим, які підтримували нас своєю молитвою. Таня

  • День зосередження зарядив вірою і наповнив впевненістю, відвагою та довірою Богу! Чудова компанія, гостинність сестер і влучні слова отця Станіслава! Оксана